Festival

Op vrijdag 1 april 2022 vond de 2e editie van het Dit is Onderwijs festival plaats! We konden elkaar eindelijk weer ‘live’ ontmoeten.

Dit is onderwijs festival

Thema’s zoals ecologie, energie en samenwerken zijn bepalend voor hoe de wereld van onze kinderen er straks uitziet. Hoe kan het onderwijs meer verbinding maken met de uitdagingen van morgen? Wat betekent dat voor ons onderwijs? En wat gaan we dus morgen anders doen om onze kinderen daar beter op voor te bereiden?

Tijdens het Dit is onderwijs festival maakten meer dan 350 bezoekers kennis met diverse partners die allemaal hun steentje willen bijdragen aan het onderwijs en de maatschappij. Was dit festival alleen voor onderwijsprofessionals? Nee zeker niet! Iedereen die samen met het onderwijs wil optrekken, was welkom. Want als we de stap willen maken van welvaart naar welzijn, gaat onderwijs veel verder dan de muren van onze klaslokalen.

Ben van der Burg was de energieke dagvoorzitter en praatte de middag aan elkaar, waarna werd gehopt tussen allerlei festivalspots. Van de film ‘Iedereen is leerling’ van Maarten Stuifbergen, naar ontmoetingstafels en door naar inspiratiesessies met STUDIO.WHY en de CO2 challenge van Part of now.

Ben van der Burg

Dagvoorzitter

Voormalig langebaan schaatser Ben van der Burg was onze dagvoorzitter. Ben is commercieel directeur bij het Alkmaarse Triple, een digital creative agency. Hij is een gepassioneerd spreker en expert op het gebied van leiderschap, ondernemerschap en innovatie & trends.

Luister de podcast met Ben van der Burg

Kees Klomp

Spreker

Lector Kees Klomp is een enthousiast voorvechter van de Betekeniseconomie en maatschappelijk betekenisvol ondernemen in Nederland. Hij legt de brug tussen onderwijs en ondernemen en nam ons mee in zijn visie op het onderwijs van morgen.

Verken de ideeën van Kees over de Betekeniseconomie

Anja Schouten

Spreker

De Alkmaarse burgemeester Anja Schouten verzorgde de nabeschouwing aan het eind van de dag. Hoe kijkt zij tegen de rol van onderwijs aan en welke invloed heeft het onderwijs op haar stad Alkmaar?

Luister de podcast met Anja Schouten

Save the date

3e editie Dit is onderwijs festival
Dinsdag 2 april 2024

Zet hem alvast in jouw agenda!