DRONE RACE Alkmaar

Dé vliegwedstrijd van regio Alkmaar voor het onderwijs. Waarin leerlingen én leerkrachten kennismaken en vooral aan de slag gaan met nieuwe en moderne technieken. Ook de 2024 editie was weer een groot succes. Op naar een DRONE RACE Alkmaar 2025!

Spanning en sensatie tijdens de tweede editie van de Drone Race Alkmaar! Het publiek stond letterlijk te springen en juichen vanaf de tribune. Acht Alkmaarse schoolteams streden tegen elkaar in een zenuwslopende finale. Met hun drone legden ze een parcours af met zelfgebouwde obstakels. Team De Vliegende Drones van basisschool ’t Baeken ging er met de winst vandoor!

Drone Race 2024

Wat eraan vooraf ging..

Eerder dit jaar hebben er schoolwedstrijden plaatsgevonden, om te bepalen wie de school mocht vertegenwoordigen tijdens de finale. En de teams kregen een speciale workshop om nog beter te leren vliegen. Daar leerden ze onder andere het programmeren van een route voor de drone. Gelukkig zijn alle leerlingen het met elkaar eens; het is onwijs leuk om met de nieuwste technieken aan de slag te gaan! En wat een talentjes zitten ertussen. We zijn trots op het enthousiasme en de inzet van alle leerlingen.

Enthousiast?

Vlieg je volgend jaar mee met je bedrijf of school? Of heb je toffe ideeën?

 

Laat het ons weten

Reglement

Om de wedstrijd zo eerlijk mogelijk te houden, hebben we een reglement waarin alle belangrijke regels voor de wedstrijd staan. Waar moet je je aan houden en wat moet je weten?

Lees het goed door en check of je up-to-date bent: gebruik je de juiste versie? Het kan gebeuren dat we het reglement moeten aanpassen. Dat geven we aan met de juiste versie en datum van uploaden.

Reglement 2024 V4.0 (01/04/2024)

Uitnodiging teams Workshop

 

 

Volg ons! 

Volg ons op Instagram en blijf up-to-date! 

Contact
Heb je vragen, tips of leuke ideeën? Neem contact met ons op via onderstaande gegevens:

Instagram: @DRONERACEAlkmaar
Mail: r.vd.ende@saks.nl

Instagram