Dit is onderwijs festival 2022

Op 1 april 2022 vond de 2e editie van het Dit is Onderwijs festival plaats!

Terugblik Dit is onderwijs festival 2022

Op 1 april 2022 vond het vorige ‘Dit is onderwijs’-festival plaats in De Meent in Alkmaar. Hoofdvraag tijdens het festival: Hoe kan het onderwijs meer verbinding maken met de uitdagingen van morgen? Thema’s zoals ecologie, energie en samenwerken zijn bepalend voor hoe de wereld van onze kinderen er straks uitziet. Wat betekent dat voor ons onderwijs? En wat gaan we dus morgen anders doen om onze kinderen daar beter op voor te bereiden?

Tijdens het Dit is onderwijs festival maakten meer dan 350 bezoekers kennis met diverse partners die allemaal hun steentje willen bijdragen aan het onderwijs en de maatschappij. Was dit festival alleen voor onderwijsprofessionals? Nee zeker niet! Iedereen die samen met het onderwijs wil optrekken, was welkom. Want als we de stap willen maken van welvaart naar welzijn, gaat onderwijs veel verder dan de muren van onze klaslokalen.

Ben van der Burg

Ben van der Burg - Dagvoorzitter

Voormalig langebaan schaatser Ben van der Burg was onze dagvoorzitter. Ben is commercieel directeur bij het Alkmaarse Triple, een digital creative agency. Hij is een gepassioneerd spreker en expert op het gebied van leiderschap, ondernemerschap en innovatie & trends.

Kees Klomp

Kees Klomp - Spreker

Lector Kees Klomp is een enthousiast voorvechter van de Betekeniseconomie en maatschappelijk betekenisvol ondernemen in Nederland. Hij legt de brug tussen onderwijs en ondernemen en nam ons mee in zijn visie op het onderwijs van morgen.

Anja Schouten

Anja Schouten - Spreker

De Alkmaarse burgemeester Anja Schouten verzorgde de nabeschouwing aan het eind van de dag. Hoe kijkt zij tegen de rol van onderwijs aan en welke invloed heeft het onderwijs op haar stad Alkmaar?

Dit is onderwijs festival 2024

Op dinsdag 2 april is de volgende editie van het Dit is onderwijs festival in het AZ stadion in Alkmaar:

  • Dinsdag 2 april 2024
  • AFAS Stadion Alkmaar
  • Inloop en ontmoetingslunch 12.00 uur
  • Start programma 13.00 uur

Ga naar de festivalpagina voor het complete programma en om je aan te melden.

Naar de festivalpagina