Bij basisschool de Kring was het op donderdag 19 mei een groot feest, de TAC room werd officieel geopend. De zolderverdieping van het monumentale pand aan de Koornlaan heeft de afgelopen twee jaar een complete metamorfose gehad. Van oude rommelzolder naar ultra moderne ruimte waar talent van kinderen kan groeien.

Techniek, expressie en moderne media

TAC room staat voor: Talent, Activation & Creative. Een plek waar leerlingen aan de slag gaan met de drie disciplines techniek, expressie en moderne media. Een uitstapje op school, want op deze plek zetten leerlingen hun talenten in voor bijvoorbeeld het programmeren van robots, muziek opnemen en het maken van voorstellingen. Daarbij is het een plek om naar hartenlust aan de slag te gaan met alles wat met techniek te maken heeft.

Initiatiefnemer van de TAC Room Ronald van den Ende legt uit dat talent inzetten voor kinderen een meerwaarde is: “Kinderen gaan in de TAC Room aan de slag met hun eigen talenten en leren van elkaar. Dit samen met experts, studenten of professionals uit het werkveld die ook hun talent delen.”  Wethouder Elly Konijn, die een bezoek bracht aan de TAC Room, bevestigde het belang van talentonderwijs.

De officiële opening

Op het schoolplein stond een groot scherm en werden door de leerlingen diverse codes ontrafeld, zodat de schaar voor de openingsceremonie werd vrijgegeven. Het lint van de TAC room kon doorgeknipt worden! Ouders namen als eerste een kijkje. Zij gingen fanatiek aan de slag met alle disciplines en ervaarden zo het onderwijs van hun eigen kinderen. Daarna was het de beurt aan de leerlingen. Er werd hard getimmerd aan vogelhuisjes, gedanst, geacteerd en geprogrammeerd met experts uit het werkveld.

Een prachtige dag vol inspiratie voor alle leerlingen en leerkrachten. Op naar een goed gevuld programma in de TAC room, waarbij het talent van de leerlingen kan blijven groeien.

Meer informatie over de TAC Room? Kijk op www.tacroom.nl